понеділок, 26 лютого 2007 15:04

У Лос-Анджелесі роздали "Оскари"

Автор: фото: REUTERS/Lucy Nicholson
  Іспанській актрисі Пенелопі Крус ”Оскара” за кращу жіночу роль не дали. Але її рожева сукня від Валентино була одною з кращих на церемонії
Іспанській актрисі Пенелопі Крус ”Оскара” за кращу жіночу роль не дали. Але її рожева сукня від Валентино була одною з кращих на церемонії

79-е нагородження премією Американської кіноакадемії "Оскар" відбулося в ніч із неділі на понеділок у лос-анджелеському кінотеатрі "Кодак". Біля червоної доріжки поставили величезний паперовий стенд із прізвищами номінантів. Знаменитості лишали на ньому автографи. На вході гості отримували подарунки вартістю до $100 тис. — коштовності, картки в найдорожчі американські салони краси та ресторани. Але вперше кінобомондові доведеться сплатити податки з цих презентів.

Церемонію нагородження переривали музичними номерами. Канадська співачка Селін Діон, 38 років, виконала пісню на музику італійського композитора Енніо Морріконе, 78 років. Але звук у мікрофоні час від часу зникав. Тому здавалося, що Селін пускає півня. Морікконе вручили "Оскара"  за видатні досягнення кіномистецтва.

Стрічкою року визнали фільм 64-річного Мартіна Скорсезе "Відступники". Поліцейського психолога Медолін у картині зіграла актриса з Донеччини Вера Фарміґа, 33 роки.

61-річна британська акторка російського походження Хелен Міррен (справжнє ім"я Лідія Міронофф) отримала "Оскар" за найкращу жіночу роль у  стрічці "Єлизавета" британського режисера Стівена Фрірса. У січні британська інтернет-служба назвала Міррен найсексуальнішою бабусею світу.

Нагороду за найкращу чоловічу роль здобув 45-річний шотландець Форест Вітекер, який зіграв лікаря Ґарріґана в стрічці "Останній король Шотландії". Найкращі актори другого плану — 72-річний Алан Аркін (за роль у фільмі "Маленька міс Щастя") та 25-річна темношкіра Дженніфер Хадсон (за роботу у мюзиклі "Дівчата мрії").

Найкращою анімацією став фільм про пінгвінів "Веселі ніжки". Режисер якого — Джордж Міллер — привів на церемонію акторів у костюмах цих тварин.  Найкращою документальною стрічкою назвали "Гірку правду" німця Девіда Ґуґенґайма. Гроші на фільм про глобальне потепління дав американський політик Альберт Гор, 58 років.

Зараз ви читаєте новину «У Лос-Анджелесі роздали "Оскари"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі