понеділок, 05 травня 2008 15:59

У кожної домашньої тварини має бути пара

Швейцарський парламент ухвалив новий закон про захист домашніх тварин. Він передбачає, що власники зобов"язані забезпечити своїм улюбленцям пару або принаймні контакт із твариною того ж виду.

Закон набуде чинності 1 вересня цього року. Він також передбачає підготовчі курси для власників собак. Усі вони мають пройти двоступеневі тренінги, на яких вчитимуть розуміти і правильно доглядати за своїми улюбленцями.

Власники акваріумних рибок мають забезпечити їм максимально природні умови. Необхідно правильно освітлювати акваріум, аби риби знали, коли на дворі день, а коли ніч.

Рибалкам доведеться пройти курси співчуття. Людям пояснять, що риби також страждають, і запропонують гуманніші способи ловлі.

Коней, котів та інших тварин заборонятимуть тримати поодинці. Служба захисту тварин контролюватиме власників завдяки базі даних, в яку вноситимуть інформацію про місцеперебування тварини та її господаря.

Дехто у Швейцарії критикує новий закон. Парламентарів звинувачують у тому, що вони турбуються про морських свинок, але нічого не роблять із бродячими псами, які іноді нападають на людей.

Активісти організацій із захисту тварин скаржаться, що уряд закриває очі на винищення котів. За їхніми даними, щороку в країні зникають тисячі котів. Із їхньої шерсті потім шиють одяг. До організації надходять скарги від громадян Франції, які мешкають неподалік швейцарського кордону. Люди заявляють, що їхніх котів викрадають заради шкурок. На чорному ринку котячі пальта продають по $300, а ковдри — по $1600.

Зараз ви читаєте новину «У кожної домашньої тварини має бути пара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі