понеділок, 21 травня 2007 16:42

У колонії суворого режиму відкрили ресторан

Неподалік італійського міста Пізи у 600-літній фортеці Медічі відкрився новий ресторан. Потрапити туди непросто. Спочатку треба подати заявку й дочекатися дозволу Міністерства внутрішніх справ країни. У самому закладі стоїть металошукач. При вході забирають мобільні телефони і паспорти.

Посилені заходи безпеки впроваджені недаремно: у фортеці — колонія суворого режиму.

Усі кухарі, офіціанти та прибиральники в ресторані — мафіозі, грабіжники та вбивці. Ідея відкрити заклад у в"язниці з"явилася в директора Марії Ґрації Джампікколо.

— Більше за гроші наші злочинці люблять тільки одну річ — їжу. Ми сподіваємося, що робота на кухні допоможе їм реабілітуватися й повернутися до законослухняного світу, — пояснює вона.

60-річний Бруно відбуває довічне ув"язнення за вбивство. У ресторані він розважає відвідувачів грою на піаніно.

— Паста підгоріла! Більше солі, менше часнику! Не припиняй помішувати, — кричить Ежідіо, 50 років.

Зараз він шеф-кухар, а до в"язниці не вмів навіть яйця зварити, зізнається сам. Додає, що на волі відкриє заклади харчування.

Відвідувачів у ресторані не бракує. Столики замовляють за кілька тижнів наперед. Обід із чотирьох страв і вина обходиться у 25 євро (приблизно 150 грн).

Колишня поліцейська Алессандра К"яботтіні згадує, що звістка про такий ресторан її порадувала. Жінка відразу вирішила прийти.

— Те, що готували злодії чи мафіозі, насправді не страшно. Хвилювалася б, якби тут хтось сидів за отруєння, — каже вона.

Зараз ви читаєте новину «У колонії суворого режиму відкрили ресторан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі