середа, 15 серпня 2007 17:26

У Китаї впав недобудований міст

Щонайменше 22 особи загинули, ще 22 поранені та 46 зникли безвісти, коли в понеділок упав недобудований міст через річку Туо в китайській провінції Хунань.

Міст обвалився в вечірню годину пік. Частина впала на автомобільну трасу. Будівельники якраз знімали кріплення з фасадів. На мості працювало щонайменше 56 робітників — переважно фермери з навколишніх сіл.

— Я бачив багато трупів на дорозі. Це тіла будівельників та перехожих. Кров була всюди, — розповідає свідок трагедії Янґ Шуньжон. — Під мостом роздавило машину. Вона настільки знищена, що я навіть не можу сказати, якого вона була розміру. Нагорі жінки й діти плакали, кликали своїх родичів та друзів.

У руїнах серед шматків бетону та заліза працюють бульдозери та рятувальники. 400 поліцейських наглядають за порядком.

Міст був прикрашений чотирма декоративними арками. Його довжина — 320 м, висота — 42 м. Його мали відкрити наприкінці цього місяця. Прогнозували, що до мосту з"їжджатимуться багато туристів. Провінція Хунань досить популярна серед іноземців.

Поліція розслідує, чому сталася трагедія. На допит викликали архітектора й керівника будівництва. Компанія, що будувала міст, уклала в нього $1,6 млн. Обвал стався після того, як китайська влада заявила, що відремонтує 6 тисяч пошкоджених та небезпечних мостів. У червні в провінції Ґуандонґ також упав міст. Тоді загинуло дев"ятеро людей.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї впав недобудований міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі