вівторок, 01 квітня 2008 18:15

У Китаї стратили двох грабіжників банку

У понеділок у китайській провінції Хебей стратили двох працівників місцевого відділення Сільськогосподарського банку Китаю, 35-річного Рена Сяофена та Ма Сянцзина, 38 років. Вони скоїли найбільше в історії країни пограбування банку.

Торік протягом березня чоловіки вкрали близько 51 млн юанів ($7,3 млн). Майже всю суму, 45 млн юанів, грабіжники витратили на лотерейні квитки. Вони сподівалися виграти значно більше, непомітно повернути вкрадене, а решту залишити собі.

Сяофен і Сянцзин працювали операторами банківського сховища, тому мали доступ до готівки. Раніше Рен змовився з двома іншими працівниками і взяв із сейфа 200 тис. юанів. Того разу він виграв і зміг повернути гроші. Потім почав співпрацювати з Ма.

Однак після першої вдачі крадіям жодного разу не пощастило. Зрештою вони були змушені тікати, але в квітні їх знайшли й заарештували. До найвищої міри покарання Сяофена та Сянцзина засудили торік у серпні. Суд відмовився розглядати їхні апеляції.

Яким чином виконали присуд, не повідомляється. Найпоширенішим видом страти у Китаї є розстріл — засудженого ставлять на коліна і стріляють йому в потилицю.

Влада Китаю планує замінити розстріл на смертельні ін"єкції. Про це на початку року повідомив заступник голови Верховного суду  Цзян Сінчанг.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї стратили двох грабіжників банку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі