середа, 22 серпня 2007 18:25

У китайській шахті затопило 172 людини

Минулого тижня на сході Китаю через небезпеку затоплення припинили роботу кілька вугільних шахт. Тоді провінція Шаньдун, один із центрів вугільної промисловості, потерпала від злив.

Керівництво всіх шахт попередили, що в річці Вень, яка протікає неподалік, стрімко зростає рівень води. Але на шахті Хуаюань проігнорували застереження. У результаті, коли в п"ятницю вода прорвала захисну дамбу на річці, там затопило 172 людини. Ще 9 чоловік залило водою на невеликій сусідній шахті.

Рятувальники почали викачувати воду лише в понеділок. Шанси знайти живих були мізерними — з моменту затоплення минуло три дні. Влада відмовляється повідомляти про ситуацію та хід рятувальних робіт. Пресі не дозволяють висвітлювати цю подію.

Нічого не знають навіть родичі постраждалих шахтарів. Деякі з них намагалися влаштувати сидячий протест біля будинку головного управління шахтами. Але їх розігнали. Дев"ятеро людей розбили вікна та перекинули стіл в офісі вугледобувної компанії.

— Керівництво шахти наказало нам чекати вдома й не брати участі в акціях протесту, — говорить дружина одного із шахтарів. — Нам заборонили залишати будинки й говорити будь з ким про те, що сталося. Нам нічого не пояснюють.

Шахти Китаю давно перебувають у критичному стані. Щодня на них гине в середньому 13 робітників. Якщо всі затоплені на Хуаюань загинули, це буде одна з найбільших трагедій в країні за останні 60 років.

Зараз ви читаєте новину «У китайській шахті затопило 172 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі