четвер, 03 лютого 2011 10:31

У Хабаровську народився хлопчик завважки 7,2 кілограма

Автор: фото з сайта www.rian.ru
  Син Віри Овчиннікової з російського Хабаровська
Син Віри Овчиннікової з російського Хабаровська

У російському місті Хабаровськ народилося найбільше немовля в історії краю — хлопчик завважки 7 кг 210 г, зріст 67 см.

Його матері 33-річній Вірі Овчинніковій 21 січня зробили кесарів розтин.

— Я була в шоці, — говорить вона. — Думала, кілограмів зо п'ять буде важити. Але ж не більше як сім. Моя старша дочка, якій 14 років, народилася із нормальною вагою.

Лікарі обстежують немовля. Вдягають йому памперси для 6-місячних малюків.

— Такі великі діти народжуються вкрай рідко — в Україні навіть не щороку. Нормальна вага для дівчинки 3,2–3,3 кілограма, для хлопчика — 3,4–3,6 кілограма. Відхилення може свідчити про проблеми зі здоров'ям. Але не обов'язково. 7-кілограмового хлопчика треба оглянути, — каже 45-річна Олена Костюк із кафедри неонатології Національної медичної академії післядипломної освіти ім. Шупика. — Як правило, важкі діти народжуються в жінок, які мають цукровий діабет або його різновид, що виникає лише під час вагітності. У малюка може розвинутися внутрішньочеревна патологія. Такі діти схильні до гіпоглікемії — зниження рівня глюкози у крові, тобто погано "тримають" цукор. Можуть мати водянку внутрішніх органів. Збільшуються печінка, серце. Малюк потребує більше їжі, дуже швидко стає голодним. Матері зазвичай бракує молока на апетити немовляти. Його слід часто підгодовувати. Дитина набирає вагу так само, як ровесники. До школи за масою може зрівнятися з однолітками. Також вирівнятися може у підлітковому віці. Але люди, великі від народження, зазвичай мають проблему з надмірною вагою все життя.

Новонароджених із великою масою тіла зазвичай оглядає ендокринолог. Їм роблять ультразвукову діагностику, електро- та ехокардіографію.

У листопаді 2005-го 7-кілограмовий малюк народився у Чернівцях. Найбільша дитина з вагою 10,2 кг з'явилася на світ в Італії 56 років тому.

Зараз ви читаєте новину «У Хабаровську народився хлопчик завважки 7,2 кілограма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі