вівторок, 07 жовтня 2008 15:58

У Грозному з"явився проспект Путіна

Рішенням президента Чечні 32-річного Рамзана Кадирова реконструйований головний проспект у столиці Грозному назвали на честь прем"єр-міністра Росії Володимира Путіна. У минулому центральна магістраль міста завдовжки 1,3 км мала назву просп. Перемоги. Перед відкриттям уздовж неї висадили 700 дерев.

Відкриття приурочили до 420-річчя встановлення добросусідських відносин із Росією. 1588-го до Москви прибуло перше чеченське посольство на чолі з Батай-мурзою Окоцьким.

— Роль Володимира Путіна у відносинах чеченського та російського народів неможливо переоцінити, — каже Рамзан Кадиров. — Він фактично врятував республіку. Завдяки його підтримці й розумінню на чеченській землі були переможені сили світового тероризму та збережена цілісність Росії.

Чеченці негативно відреагували на нововведення.

— Путін назавжди залишиться головним винуватцем війни. Він віддавав накази бомбити та обстрілювати наші міста. Я вважаю рішення Кадирова сороміцьким, — говорить чеченець Салах Сайдулаєв, 60 років.

До цього в Росії вже була вулиця, названа на честь прем"єра Росії. 2002 року провулок в інгуському селі Ольгеті назвали Путінським.

Зараз ви читаєте новину «У Грозному з"явився проспект Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі