пʼятниця, 14 грудня 2007 15:17

У генетика-расиста знайшли негроїдні гени

1962-го американець Джеймс Вотсон, 79 років, отримав Нобелівську премію за дослідження ДНК. Відтоді він стверджував, що білі люди розумніші за темношкірих. Мовляв, така нерівність закладена на генетичному рівні.

Однак нещодавно з"ясувалося, що 16% генів нобелівського лауреата мають негритянське походження. Такого висновку дійшли ісландські вчені, дослідивши генетичну карту Вотсона.

Зазвичай люди з білим кольором шкіри мають не більше одного відсотка "чорних" генів. Зважаючи на висновки ісландців, можна говорити, що один із найближчих предків Джеймса, щонайменше прадід, був негром. Крім цього, 9% генів науковця — азіатські.

Після заяв ученого провідні наукові заклади США та Великої Британії відмовилися співпрацювати з ним. Вотсона звільнили з дослідницького центру, де він трудився 39 років і на наукові експерименти якого зібрали понад $100 млн. Йому довелося вибачатися за свої слова.

— Я не хотів сказати, що африканський континент генетично гірший за наш. Однак генетика буває жорстокою. До того ж цікавитися генетикою мислення не є расизмом, — сказав нобелівський лауреат.

Зараз ви читаєте новину «У генетика-расиста знайшли негроїдні гени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі