середа, 24 вересня 2008 18:06

У Фінляндії в училищі застрелили дев"ятьох

Об одинадцятій ранку 22-річний фінський студент Матті Юхані Саарі зайшов до училища в містечку Каухайокі. Із собою приніс велику сумку. У ній було декілька саморобних вибухівок, а також пістолет "Вальтер". Із нього Саарі відкрив вогонь по інших студентах і викладачах. У результаті 10 осіб загинули. Ще декілька дістали тяжкі поранення. Вибухівку Саарі кинув у кілька аудиторій. Почалася пожежа. У цей момент у будівлі знаходилися 200 чоловік.

Поліція прибула за декілька хвилин. Саарі затримали. Однак він встигнув вистрелити в себе. Студента не довезли до лікарні. Помер від рани в голові.

Минулого тижня Саарі виклав в Інтернет відео, на якому він цілиться в глядача зі зброї. Нині поліцейські шукають людину, яка знімала цей ролик.

Слідчий Ярі Неуланіемі каже, що вбивця залишив у квартирі записку.

— Я ненавиджу увесь людський рід, — цитує Неуланіемі. — Я планував свою помсту шість років.

Торік у листопаді в школі фінського міста Туусула учень Пеккі-Ерік Аувунен відкрив вогонь по своїх однокласниках та учителях. Загинув директор школи, медсестра та шість школярів. Потім Аувунен укоротив собі вік.

Зараз ви читаєте новину «У Фінляндії в училищі застрелили дев"ятьох». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі