четвер, 07 червня 2007 19:55

У Ефіопії настало XXI століття

У вівторок в Ефіопії почалося святкування Нового 2000 року. Саме свято припадає на 12 вересня, однак урочисту програму відкрили на 99 днів раніше. Так жителі цієї африканської країни зустрічатимуть прихід нового тисячоліття.

5 червня в ефіопській столиці Аддис-Абеба звучали народна музика та патріотичні пісні. У новому парку на околиці міста президент з урядовцями садили дерева. Кожного жителя закликають посадити принаймні два дерева. Тоді їх буде 60 млн.

У країні користуються коптським календарем, який відстає від традиційного григоріанського приблизно на сім років. Цей календар складається із дванадцяти місяців по 30 днів і одного місяця у п"ять днів. У високосний рік останній має шість днів.

Протягом наступних трьох місяців, які передують новорічній ночі, жителі Ефіопії братимуть участь у конкурсах танцю, художніх виставках, автомобільних перегонах тощо. На гуляння планують витратити $20 млн.

Зараз ви читаєте новину «У Ефіопії настало XXI століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі