четвер, 06 грудня 2007 18:53

У день народження короля закрили масажні кабінети

У середу жителі Таїланду почали відзначати 80-річчя свого короля Пуміпона Адульядета. Святкування триватиме до неділі. На знак поваги до монарха цього дня не працювали магазини, бари, розважальні заклади та масажні кабінети.

— Це національне свято. Секс і алкоголь заборонені, — говорить портьє публічного дому в місті Ратан.

Адульядета не має реальної влади в Таїланді, але незважаючи на це, користується популярністю та повагою серед населення. День народження короля є загальнонаціональним святом — його відзначають у всіх 76 провінціях.

Цього дня громадські місця та вулиці прикрашають його портретами. На центральній площі міста Корат проходить виставка фотографій Адульядета. Як подарунок до іменин монарха в місті зі 150-тисячним населенням відкрили спортивний стадіон вартістю $65 млн.

У День народження Пуміпон Адульядет привітав своїх підданих із балкона королівського палацу Чакрі Маха Прасат у Бангкоку. На церемонію прийшли тисячі таїландців із усієї країни. Вони хотіли на власні очі побачити монарха, який рідко з"являється на людях. На площі перед палацом вони хором заспівали пісню "Батько землі".

У головному храмі Смарагдового Будди в Бангкоку пройшло урочисте богослужіння на честь Пуміпона Адульядета. Також відбулися спеціальні служби у всіх храмах країни. Завершився святковий день феєрверками.

Зараз ви читаєте новину «У день народження короля закрили масажні кабінети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі