вівторок, 22 квітня 2008 18:18

У Бразилії зник священик на повітряних кулях

У Бразилії зник католицький священик 41-річний Аделір Антоніо де Карлі, який подорожував на повітряних кулях. Чоловіка шукають неподалік південного узбережжя Бразилії. Рятувальники знайшли на березі залишки повітряних куль.

У неділю із бразильського портового міста Паранагуа священик піднявся в небо на сотнях кульок. Він збирався побити 19-годинний рекорд із польотів на повітряних кулях. Спочатку Карлі піднявся на 6-кілометрову висоту. Згодом опустився до 2,5. За вісім годин польоту місцевій владі повідомили про зникнення священика. До району, де може перебувати чоловік, надіслали гелікоптери та катери.

Із собою Карлі взяв шлем, термокостюм та парашут. За гроші, які сподівався отримати за рекорд, Антоніо хотів організувати дозвілля водіїв вантажівок у Паранагуа. Кінцевим пунктом повітряної подорожі мало стати місто Дорадос, за 750 км від старту. Однак вітер зніс Карлі із запланованого маршруту.

Уперше на кульках в повітря піднявся 1982 року американець Ларрі Уолтерс. Він злетів майже на 5 км на стільці, до якого прив"язав сотню повітряних куль.

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії зник священик на повітряних кулях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі