понеділок, 29 вересня 2008 17:20

У Білорусі відбулися парламентські вибори

Автор: фото: reuters/Vasily Fedosenko
  54-річний Президент Білорусі Олександр Лукашенко голосує на виборчій ділянці із 4-річним сином Миколою
54-річний Президент Білорусі Олександр Лукашенко голосує на виборчій ділянці із 4-річним сином Миколою

28 вересня в Білорусі провели парламентські вибори. На 110 депутатських місць претендували 263 кандидати. Третина з них — опозиціонери. Наступного дня стало зрозуміло, що за результатами волевиявлення у переважній більшості округів опозиція до парламенту не потрапляє. Як каже представник виборчої комісії, це пов"язано з тим, що білоруси не хочуть кардинально змінювати життя.

Після оголошення попередніх результатів опозиція влаштувала мітинг на Жовтневій площі в центрі Мінська. Опоненти влади заявили, що під час голосування були порушення. Вибори назвали фарсом.

Президент країни, 54-річний Олександр Лукашенко, заявив, що цьогорічні вибори відбулися чесно, відповідно до міжнародних стандартів.

— А що опозиціонери знову недобрали голосів, то це означає, що люди довіряють Лукашенку і владі, — заявив глава держави.

На виборчу дільницю Лукашенко прийшов із позашлюбним сином Миколою, 4 роки. Його існування президент визнав цього літа. Зробити це йому порадив піарник. Глава держави охоче розповідає про нащадка. Каже, щотижня ходить із дитиною до лазні, а також бере його політати на гелікоптері.

— Син, образно кажучи, — мій хвіст. Не може ні з ким залишатися, крім мене. Мені він, звісно, додає клопоту. Ні одягати, ні годувати його ніхто не може — лише я. Та я не надто втомлююся від цього, — каже Олександр Лукашенко.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі відбулися парламентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі