пʼятниця, 28 листопада 2008 18:26

Три тисячі людей застряли в аеропорту Бангкока

Автор: фото: AFP
  Турист відпочиває на валізах у міжнародному аеропорту тайської столиці Бангкок
Турист відпочиває на валізах у міжнародному аеропорту тайської столиці Бангкок

Із міжнародного аеропорту Бангкока не можуть вилетіти понад три тисячі людей. Через мітинги тайської опозиції закрили й інший аеропорт міста, який виконував внутрішні рейси. На обох летовищах оголосили надзвичайний стан.

Очевидці розповідають, що міжнародний аеропорт Суварнабхумі другий день оточений мітингувальниками. Не всі авіакомпанії змогли забезпечити своїм клієнтам номери в готелях. Тисячі туристів лишилися ночувати на валізах у залах чекання.

Опозиціонери обіцяють блокувати роботу летовищ, доки тайський уряд не піде у відставку. Прем"єр-міністр Сомчай Вонсават відмовляється йти на поступки. Втім, поки що на вулицях тайської столиці спокійно. Зіткнень між демонстрантами та поліцією не було.

— Тайські опозиціонери організовані, — розповідає 26-річна киянка Катерина, яка нещодавно повернулася з Бангкока. — Будівлю парламенту оточили наметами. Схоже на наш Майдан. Люди раділи іноземцям і кликали нас подивитися, як вони протестують. Агресії не було. Багато хто приходив на мітинг із дітьми. Більшість сиділи на землі і тріщали пластмасовими паличками.

Зараз ви читаєте новину «Три тисячі людей застряли в аеропорту Бангкока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі