четвер, 14 червня 2007 18:12

Требуховим пообіцяли машину за сина в День Росії

12 червня у Росії відзначили День незалежності. У деяких регіонах федерації до свята почали готуватися ще за дев"ять місяців. Так губернатор Ульяновської області Сергій Морозов закликав молодих мам народжувати саме в головний день країни. Ще у вересні він відпустив своїх підлеглих додому на півдня раніше, щоби вони могли "зайнятися ділом" і зачати дитину. Свою акцію назвав "Народи патріота".

За виконання завдання чиновникам пообіцяв підвищення і квартиру, а простим громадянам — машину. Справитися вдалося батькам Дмитра Требухова. Він народився у першу хвилину свята. Подружжю пообіцяли подарувати автомобіль "УАЗ-Патріот".

У російській столиці святкувати почали ще із шостої ранку. У небі кружляли військові літаки, щоб розігнати хмари над Москвою. Однак цього не знадобилося: небо було чистим. У різних районах міста провели зо два десятки урочистих концертів. На них прийшло 50 тис. людей.

Загалом свято відзначали у 800 містах федерації. Людні місця охороняли 85 тис. міліціонерів і 5 тис. військовослужбовців. Усі площі перед виступами перевірили кінологи з собаками. За останніми даними, великих бійок не було.

Цього року Росія відзначила 17-ту річницю незалежності. Із 2002-го свято перейменували на День Росії. Через це багато росіян досі плутаються. Напередодні провели дослідження. На питання, що святкуватимуть 12 червня, 53% людей назвали День незалежності. Кожен п"ятий згадав, що правильно казати День Росії. 12% заявили, що взагалі нічого не знають про таку дату.

Зараз ви читаєте новину «Требуховим пообіцяли машину за сина в День Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі