четвер, 07 лютого 2008 17:19

Торнадо витягував людей із підвалів будинків

У вівторок із 15.00 кілька годин працювали сирени в американських штатах Арканзас, Кентуккі, Теннессі, Алабама та Міссісіпі. Проте шум від торнадо, що наближався, був голоснішим — дехто так і не почув попередження.

— Як тільки люди почули сирени, з вулиць зникло усе живе, — розповідає Джей Вінтерс, шериф містечка Аткінс, що в Арканзасі. — Одна жінка вибігла на подвір"я, схопила собак і закрилася у ванній. А її сусід сховався вдома під ліжком. Потім розповів, що це врятувало йому життя: у будинку обвалилася стеля, а він не постраждав.

55 осіб загинуло від серії торнадо, що пройшли цього тижня територією п"яти штатів. Попри попередження Національної служби погоди, люди не підготувалися належним чином до зустрічі зі стихією — ховалися у підвалах, ваннах, залазили під ліжка.

Сильвія Діксон із Аткінса зустрічала рятувальників лише з фотографією 20-річного сина. Юнак нині служить в Іраку. Від домівки Діксонів лишився бетонний фундамент.

У містечку Касталіан Спрінґс у штаті Теннессі чоловік поблизу зруйнованого поштового відділення знайшов дитину, яку віднесло вітром. Немовля лишилося неушкодженим. Доля батьків досі невідома.

У Сент-Вінсенті, що в Арканзасі, родина Барнс заховалася в підвалі. Смерч поламав будинок і витягнув господарів зі схованки. Люди отримали численні травми й залишилися без даху над головою.

Торнадо в Америці проходять щороку наприкінці зими та в середині літа. Цьогорічні виявивилися найпотужнішими за останні 23 роки. У травні 1985-го в Пенсильванії та Огайо від смерчу загинуло 76 людей.

Зараз ви читаєте новину «Торнадо витягував людей із підвалів будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі