середа, 27 червня 2007 19:45

Тоні Блер залишився без роботи

27 червня прем"єр-міністр Великої Британії Тоні Блер, 54 роки, офіційно пішов зі свого посту. До наступних парламентських виборів він передав повноваження своєму колезі по лейбористській партії Ґордону Брауну, 56 років.

Коли Блер десять років тому приймав пост прем"єра, його оточував натовп прихильників. Проводжали його без зайвих церемоній. Рейтинг Блера упав через війну в Іраку та скандал із роздачею титулів за гроші. Додалися ще й непорозуміння з королевою. Єлизавета ІІ неодноразово висловлювала незадоволення рішеннями уряду. З останніх найбільше її роздратувала заборона полювання на лисиць.

Блера критикують за загравання зі США. Останнім політиком, якого Блер прийняв на посту прем"єра, став губернатор американського штату Каліфорнія Арнольд Шварценеґґер.

Про свою відставку Тоні Блер попередив іще 10 травня. Після його заяви про намір скласти повноваження почали з"являтися версії, чим же він займатиметься далі. Злі язики пророкували йому кар"єру в театрі. Дружина Блера, Чері, — донька відомого актора Тері Буза. Також ходили чутки, що Блер прийняв католицтво і готується стати священиком.

Більш реалістично звучало припущення, що він балотуватиметься на пост глави Європейського Союзу. Однак нещодавно стало відомо, що колишнього прем"єр-міністра Великої Британії призначать посланцем на Близький Схід. Європейський Союз, ООН, Росія та США виступають там посередниками в арабо-ізраїльському конфлікті. Блер може стати їхнім представником.

Однак на його кандидатуру досі не погоджується Росія. Бо за урядування Блера британське громадянство отримав один із лідерів чеченської опозиції Ахмед Закаєв і опальний олігарх Борис Березовський. А недавно Блер заявив, що британський бізнес піде з Росії, якщо вона продовжуватиме свою агресивну зовнішню політику.

Зараз ви читаєте новину «Тоні Блер залишився без роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі