понеділок, 01 лютого 2010 19:31

Тигриця вигодовує поросят, а свиня — тигренят

15 січня в тайському зоопарку, за 100 км від столиці Бангкок, одночасно прийняли пологи у свині Мау і тигриці Шай Май. Самок приспали снодійним, а їхніх дітей підмінили.

— До клітки тигриці перенесли поросят, а свиноматці підкинули тигренят, — розказує зоолог 34-річний Марк Ліман. — За ніч вони просяклися запахом самиці, тому матері не помітили заміни. Учені пішли на експеримент, щоб вивести сильних тигрів, які швидко ростимуть і дадуть сильне потомство. Молоко тигриці не таке багате на білок, як у свиноматки. Пробували давати тигренятам коров"яче і козяче молоко з сосок. Але вони відмовилися пити.

Щоб тигриця Шай Май не впала в депресію, їй підклали поросят. Від туги за дітьми вона  могла померти.

— Вона не помітила, що її трьох сліпих кошенят замінили п"ятьма поросятами. Шай Май турботлива мати. Коли хтось наближається до них, вона гарчить. Після двох місяців ми відлучимо поросят. Коли тигриця знову завагітніє — забуде, що поросята її діти. Тоді вона вполює їх як здобич. Від свиноматки тигренят заберемо, як тільки в них проріжуться ікла. Коли вони підростуть, зубами впиватимуться їй у груди. Як почують запах крові — з"їдять.

Торік у селі Мар"янівка на Дніпропетровщині у приватному зоопарку тигриця відмовилася від трьох тигренят. Майже місяць їх вигодовувала найбільша свиноматка звіринця.

Зараз ви читаєте новину «Тигриця вигодовує поросят, а свиня — тигренят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі