середа, 13 серпня 2008 18:09

Телятину замінять м"ясом кенгуру

Заміняти телятину м"ясом кенгуру пропонують австралійські вчені. Розведення та вживання в їжу кенгуру сприятиме поліпшенню екології, запевняють вони.

Доктор Джордж Вілсон зі центру "Дика природа Австралії" каже, що кенгуру, на відміну від корів та овець, не виділяють метану. Кишечник цих диких тварин функціонує трохи інакше, ніж у свійської худоби. Тому гази, які виділяються в процесі життєдіяльності, не шкодять навколишньому середовищу.

— Близько 11 відсотків вуглецевого сліду в країні припадає на метан у газах, що їх виділяє худоба, — пояснює учений. — А метан у 25 разів потужніший за парникові гази, він дуже шкідливий.

Вілсон пропонує не лише розводити кенгуру на фермах, але й поступово заміняти телятину м"ясом цих тварин.

— Воно чудово смакує, — запевняє австралієць — Трохи схоже на дичину, тільки запах інший.

Колеги Вілсона додають, що м"ясо кенгуру не лише смачне та поживне, але й корисне. Воно знижує рівень холестерину в крові й запобігає серцевим захворюванням.

Кенгуру їдять не лише в Австралії. У деяких європейських ресторанах із м"яса австралійських тварин готують біфштекси, рагу й інші страви. Найм"якішою та найделікатеснішою частиною вважається хвіст.

Зараз ви читаєте новину «Телятину замінять м"ясом кенгуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі