четвер, 28 грудня 2006 17:40

Тіло Басаєва досі не опізнали

Несподіванкою для всього світу, а особливо для жителів Туркменістану, стала смерть 66-річного президента Сапармурата Ніязова. 21 грудня в нього зупинилося серце. Кардіолог Туркменбаші, німецький хірург Ганс Майснер, дізнався про це від російського журналіста. Кілька тижнів тому він обстежував Ніязова і був упевнений, що пацієнт здоровий.


На одинадцять днів раніше пішов із життя ще один диктатор — екс-президент Чилі Авґусто Піночет. 1973 року після державного перевороту він захопив владу в країні, коли йому довірили командувати армією. Серце Піночета зупинилося через два тижні після його 91-го дня народження.


23 листопада в лондонській лікарні від отруєння радіоактивним полонієм помер колишній агент російської розвідки Олександр Литвиненко. Убивць досі не знайшли. Перед смертю Литвиненко заявив, що його прибрали за наказом Кремля.


7 листопада в під"їзді власного будинку застрелили 48-річну журналістку Анну Політковську. Колеги переконані, що вона загинула через свою професійну діяльність. Політковська була непримиренним критиком політичного режиму в Росії загалом та президента Володимира Путіна зокрема. Убивство досі не розкрили.


Лідер чеченських бойовиків Шаміль Басаєв загинув 10 липня. Він їхав за вантажівкою з вибухівкою, яка раптом злетіла в повітря.

Тіло Басаєва досі не ідентифікували. Російська влада заявляє, що лідера бойовиків убили внаслідок спланованої операції. Чеченці кажуть про нещасний випадок.


У червні американські військові вбили одного з лідерів терористичної організації Аль-Каїда Абу Мусаба аль-Заркаві. На будинок, де він зустрічався з колегами, скинули дві 230-кілограмові бомби.


Майже рік, з 4 січня, перебуває в комі колишній прем"єр-міністр Ізраїлю Аріель Шарон, 78 років. Хоча він і залишається живим, та у квітні лікарі визнали його недієздатним.


Під питанням здоров"я президента Куби Фіделя Кастро. У липні йому зробили операцію на кишково-шлунковому тракті. Американська розвідка доводить, що диктатор хворий на рак. Кубинська влада це спростовує. Попри обіцянки, Кастро не з"явився на святкування річниці революції та власного 80-річчя.


У вівторок апеляційний суд Іраку постановив, що протягом наступного місяця стратять колишнього президента Саддама Хусейна. Його визнали винним у злочинах проти людства.

Зараз ви читаєте новину «Тіло Басаєва досі не опізнали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі