вівторок, 12 лютого 2008 16:18

Танго приносить Аргентині десяту частину прибутку

Автор: фото: reuters/Mаrcos Brindicci
  Жителі аргентинської столиці Буенос-Айреса танцюють танго на вулиці в оточенні туристів. Для іноземців цей танець є втіленням національного колориту країни
Жителі аргентинської столиці Буенос-Айреса танцюють танго на вулиці в оточенні туристів. Для іноземців цей танець є втіленням національного колориту країни

2002 року Аргентина пережила глибоку економічну кризу, яку змогла подолати переважно завдяки туризму. Через падіння курсу песо подорожі до цієї країни подешевшали.

Найбільше туристів збиралося в місцях, де танцювали танго — для іноземців цей танець є головним втіленням національного колориту Аргентини. Тоді місцеві підприємці зрозуміли, що зможуть перетворити танок на прибуткову справу. Почали відкривати театри танго, бари та кафе, а також танцювальні класи й холи.

— Якщо ти не побачив танго, ти не побачив Аргентини, — говорить турист із Греції Міхаель Дімадіс, 30 років. — Це те саме, що поїхати до Єгипту й не побачити пірамід.

Найбільше прибутків приносять театри танго в столиці країни Буенос-Айресі, які розраховані на заможних туристів з Азії, Європи та Америки. Наприклад, вхід до "Ескіна Карлос Кардель" коштує $80–160. Він розрахований на 500 місць. Щовечора переповнений туристами. Спочатку їм показують фільм про походження танку, потому в ресторані зі сценою влаштовують танцювальне шоу під супровід живого оркестру.

— Якщо я хочу повечеряти у власному закладі, то мушу робити це стоячи, — говорить власник театру Хуан Фаббрі. — Тут ніколи немає вільного місця.

Загальнонаціональні прибутки від танго сягають $450 млн на рік — 10% надходжень від туризму. Щороку індустрія танцю зростає на 25% — утричі більше, ніж загальний річний приріст економіки. Торік щорічні фестивалі в Буенос-Айресі відвідали майже 400 тис. іноземців.

Зараз ви читаєте новину «Танго приносить Аргентині десяту частину прибутку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі