вівторок, 19 червня 2007 16:29

Тамадою на весіллі працював робот

Інженер Сока Гйон-Джє з південнокорейського містечка Течжон минулої неділі одружувався. Аби здивувати наречену й гостей, сконструював спеціального робота Тіро.

Той розважав усіх під час застілля. Він привітав молодих, запропонував їм уклонитися гостям. Потім виконував передбачені традицією ритуали, як зазвичай робить тамада. Тіро навіть жартував — це теж заклали у програму.

Компанія "Ханул Роботікс", в якій працює Гйон-Джє, заявила, що планує розпочати серійне виробництво схожих на Тіро роботів. Кожна модель коштує $215 тис. У корпорації припускають, що їх купуватимуть літні заможні люди, щоб урятуватися від самотності.

Наприкінці минулого року в Японії пройшов престижний у світі конкурс роботів. На ньому визначали найсучасніші й найбільш ефективні машини. Серед переможців був робот, який годує немічних людей із ложки. А також повністю автоматична субмарина, робот-рятувальник і машина для ловлі кальмарів.

Зараз ви читаєте новину «Тамадою на весіллі працював робот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі