понеділок, 06 серпня 2007 18:23

Таліби погрожують убити 21 корейського місіонера

Автор: фото: REUTERS/Han Jae-Ho
  Протестувальники в столиці Південної Кореї Сеулі тримають фото 21 заручника, яких утримує афганська терористична організація ”Талібан”. Двох уже вбили
Протестувальники в столиці Південної Кореї Сеулі тримають фото 21 заручника, яких утримує афганська терористична організація ”Талібан”. Двох уже вбили

23 громадян Південної Кореї два тижні тому потрапили в полон до бойовиків афганської терористичної організації "Талібан". Усі вони — члени християнської спільноти, які приїхали до Афганістану в місіонерську подорож. Таліби зупинили їхній автобус, який їхав до столиці країни, міста Кабул. Усіх взяли в заручники.

Бойовики вимагають вивести південнокорейські війська з території Афганістану, а також обміняти заручників на ув"язнених талібів. Інакше погрожують убити всіх місіонерів.

"Талібан" висував ультиматум уже кілька разів. Щоразу владі Південної Кореї вдавалося домовитися про відстрочку. Та 25 липня за невиконання своїх вимог таліби стратили першого заручника, 42-річного пастора. Через 5 днів убили ще одного — 29-річного чоловіка. Його тіло знайшли біля дороги.

— Уряд не сидітиме й не спостерігатиме, як убивають наших громадян, — каже Чо Хо-Сунь, речник президента Південної Кореї Но Му Хьона. — Усіх винних покарають. Це так не залишать.

Делегація Південної Кореї погодилася вести переговори з талібами. Зараз шукають, де провести перемовини.

США пропонували допомогти підготувати і провести силову операцію зі звільнення заручників. Для цього президент Джордж Буш зустрівся з президентом Афганістану Хамідом Карзаєм. Та в столиці Південної Кореї Сеулі відхилили можливість військової операції. Там сподіваються на мирне вирішення конфлікту.

Зараз заручникам дозволяють давати інтерв"ю у присутності талібів. Вони розповідають, що мають проблеми зі здоров"ям. Серед них 18 жінок.

Зараз ви читаєте новину «Таліби погрожують убити 21 корейського місіонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі