вівторок, 11 січня 2011 03:15

Талі сніги затопили Німеччину

Автор: фото: REUTERS/Alex Domanski
  Лебеді плавають на затопленій вулиці німецького міста Кочем, на березі річки Мозель
Лебеді плавають на затопленій вулиці німецького міста Кочем, на березі річки Мозель

Одна з трьох найбільших водних артерій Німеччини — ріка Мозель, що впадає в Рейн, — вийшла зі своїх берегів. Постраждали щонайменше 30 населених пунктів, розташованих між містами Кобленц і Трір. У місті Целль затоплені 100 будинків. Поліцейські й рятувальники перебувають у стані підвищеної готовності.

Після сильних снігопадів, що навалилися на Німеччину кілька тижнів тому, потепліло. Талі сніги підняли рівень води у водоймах. Вище норми він у п'яти регіонах на півдні й заході Німеччини. Є перші жертви стихії.

— Одна жінка повідомила, що зник чоловік. Після кількох годин пошуків знайшли його автівку. Порожня машина стояла в центрі країни на узбережжі ріки Унструт. Тіло власника автомобіля виловили на півночі в ріці Емс, — розповідає представник поліції. Імен жертв не називає.

Розповідає, тіло іще однієї жертви — 50-річного чоловіка — витягли з тієї ж ріки. Припускають, що він випав із байдарки.

У Кельні рівень води в Рейні майже 8 м. Рятувальники говорять, що паводок — явище сезонне. Кажуть, серйозної шкоди вода не завдасть.

Найгірша ситуація через талий сніг у Німеччині, Бельгії, Голландії та Франції.

Зараз ви читаєте новину «Талі сніги затопили Німеччину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі