середа, 15 грудня 2010 01:30

Такої зими не було шість років

Автор: фото: REUTERS/Aaron Josefczyk
  Працівник автосалону ”Кіа” Джо Амарро розчищає від снігу автомобіль 13 грудня в місті Медина, в Огайо
Працівник автосалону ”Кіа” Джо Амарро розчищає від снігу автомобіль 13 грудня в місті Медина, в Огайо

Від сильних снігопадів із хуртовинами потерпають жителі кількох штатів на північному сході США. Кажуть, такої зими не бачили кілька років.

12 грудня під вагою снігу провалився дах стадіону "Метродом" у Міннеаполісі, штат Міннесота. Його працівники лопатами намагалися розчистити покрівлю. Поливали її гарячою водою. Але здійнявся сильний вітер і тефлонове покриття не витримало. Спочатку утворилися дві невеликі дірки, через які посипалися шматки льоду і сніг. За кілька секунд  отвори стали набагато більшими.

Стадіон "Метродом" розрахований на 64 тис. місць. Матч, що мав відбутися в неділю після обіду, перенесли в сусідній штат Мічиган.

Через сильні морози і снігопад школи в Міннеаполісі закрили на кілька днів. На термометрах було до -21°С. Хоча зазвичай середня температура у грудні там не падає нижче -7°С. Городяни скаржаться, що такої лютої зими не було щонайменше шість років.

— Тепер куди не йду, одягаю бігові лижі. Це найкращий вихід, — говорить Джек Пеар. — Машиною не ризикую виїжджати.

У Чикаго, штат Іллінойс, скасували понад 1,5 тис. авіарейсів. Пориви вітру в місті сягають 80 км/год., температура знизилася до -18°С. Випало понад 20 см снігу.

Через ожеледь і погану видимість трапляються багато аварій. Позакривали кілька головних доріг у штатах Іллінойс, Вісконсин, Міннесота, Айова. Дорожня інспекція закликає американців поки що не сідати за кермо. У столиці штату Індіана, Індіанаполісі, чоловік під час сварки зарізав дружину. А за чотири квартали від власного будинку розбився — врізався в дерево, втративши контроль на слизькій дорозі.

Зараз ви читаєте новину «Такої зими не було шість років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі