понеділок, 07 квітня 2008 17:27

Таджикистан обманув Міжнародний валютний фонд

Міжнародний валютний фонд вимагає від Нацбанку Таджикистану повернути $47 млн позики. Її країна отримала, надавши неправильні дані.

Раніше Національний банк Таджикистану повідомляв, що має в розпорядженні золотовалютні резерви в розмірі $500 млн. Насправді ж сума становила $115 млн. Представники Фонду заявили, що це один із найбільш гучних випадків в історії надання державних позик.

Нацбанк Таджикистану визнав факт дезінформації, але виправдав свої дії потребою в грошах. Сільське господарство країни постраждало від суворої зими.

— В Європі уряд платить фермерам по три долари на день за кожну корову, а ми не маємо такої можливості, — заявляє голова Нацбанку Шаріф Рахімзаде. — Це був єдиний спосіб врятувати сільське господарство.

Ця зима в Таджикистані стала однією з найхолодніших за останні півстоліття. Зниження сільськогосподарського виробництва та ріст світових цін призвели до значного подорожчання продуктів харчування. На думку деяких міжнародних експертів, одній з найбідніших країн Центральної Азії загрожує соціальна катастрофа.

Зараз ви читаєте новину «Таджикистан обманув Міжнародний валютний фонд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі