пʼятниця, 04 липня 2008 18:15

Свиня прожила під завалами 36 днів

Автор: фото: REUTERS
  Доки тварина була під завалами після землетрусу, вона схудла на 100 кілограмів. Свиня харчувалася вугіллям
Доки тварина була під завалами після землетрусу, вона схудла на 100 кілограмів. Свиня харчувалася вугіллям

Свиня більше місяця пробула під завалами, що залишилися після землетрусу в китайському місті Пенчжоу провінції Сичуань. Тварина харчувалася вугіллям і втратила дві треті ваги. Коли 27 червня її знайшли, свиня мала 50 кг.

— Вона не була навіть схожа на свиню — худюща, як цап, — каже власник тварини Ван Дземінь.

Чоловік не сподівався побачити свиню живою, адже з моменту коли вона щезла, минуло 36 днів. Ван дізнався, що солдати розбиратимуть завали, на які перетворилася його домівка. Він вирішив попередити їх, що там залишився труп, який може виявитися отруйним. Тому чоловік був присутній, коли солдати знайшли живу свиню в підвалі будинку.

Біля неї лежав порожній мішок від вугілля. Хоч воно й не має поживної цінності, однак нетоксичне й допомогло тварині трохи вгамувати голод. Згодом свиню у власника купив місцевий музей за $400.

— Ця тварина є символом трагедії, яка сталася з китайським народом, і водночас символом його живучості, — повідомив представник закладу.

12 травня на південному сході Китаю стався найсильніший землетрус за останні тридцять років. 88 тис. людей загинули або зникли безвісти.

Зараз ви читаєте новину «Свиня прожила під завалами 36 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі