середа, 11 травня 2011 00:45

Стюардеси заспокоюють п'яних прийомами кунг-фу

Автор: фото з сайта www.flickr.com
  Стюардеси відпрацьовують прийоми захисту і нападу в залі Світової організації він-чун у Гонконгу, Китай
Стюардеси відпрацьовують прийоми захисту і нападу в залі Світової організації він-чун у Гонконгу, Китай

Щоб утихомирити п'яних і буйних пасажирів у літаках авіаліній Гонконгу в Китаї, персонал вчать бойового мистецтва кунг-фу. Техніку бою Брюса Лі під час підготовки стюардес запровадили після того, як почастішали випадки бійок на бортах літаків.

— Ми ввели курси самооборони, й усе починає змінюватися. Недавно наша стюардеса вперше застосувала кунг-фу в польоті. Змусила всістися досить важкого і п'яного чоловіка, який розперезався. Раніше ніколи з ним не впоралася б, — каже Ева Чан, заступник гендиректора авіакомпанії. — Щотижня маємо принаймні трьох проблемних клієнтів. Напідпитку починають буянити, заважають іншим, чіпляються до жінок. Нахабніють, бо думають, що стюардеси тендітні та слабкі й не зможуть нічого вдіяти.

Стюардеси вивчають він-чун, "жіночий" стиль кунг-фу. Його, за легендою, придумала для самозахисту донька шаоліньського ченця. Він-чун учить завжди бути в близькому контакті з противником.

— Цей стиль ефективний у тісному закритому просторі, тому ідеально підходить для літака. Інші бойові мистецтва вимагають забагато місця для своїх прийомів. Уявіть, щоб у літаку стюардеса виконувала складні стрибки чи рухи ногами. Крім того, він-чун легко вивчити, — пояснює тренер із кунг-фу Кетрін Чжан. Тренування проводить щодня.

Курси самооборони — обов'язкові для всіх, хто працює в салоні літака. Авіакомпанія зняла телевізійну рекламу, де стюардеса показує напрямки польотів рухами з кунг-фу.

— Спочатку нова ідея начальства здалася нам дивною. Але пізніше всім сподобалося. Почуваємося впевненішими, можемо захистити себе та інших. Ніколи не знаєш, що може трапитися в польоті, — каже 22-річна стюардеса Лампі Танг.

Зараз ви читаєте новину «Стюардеси заспокоюють п'яних прийомами кунг-фу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі