четвер, 25 вересня 2008 17:16

Створили арабських Барбі та Кена

В Ірані створили аналоги ляльок Барбі та Кена. На думку іранських урядовців, американські ляльки шкідливо впливають на дітей, привчаючи їх до розпусти. Тому в іранському варіанті лялька Сара має не нареченого, а подружку. Її звуть Дара. Кожна іграшка втричі дешевша за Барбі. Сара та Дара коштують по 7 євро кожна (49 грн).

На відміну від американських прототипів Сара і Дара вдягнені скромно. Кожному з персонажів по 8 років. У комплекті Сара завжди із білою хусткою.

— Сара і Дара — це стратегічний продукт, покликаний зберегти нашу національну особливість. Це гідна відповідь Барбі та Кену, — каже продавець іграшок Мехді Хедаят.

Про іранських Барбі та Кена написали в підручниках для молодших класів. Це зробили для того, аби діти звикали до нових образів і привчалися ними гратися.

Нещодавно в Єгипті місце Барбі на полицях магазинів зайняла чорноока Фулла. Назвали ляльку на честь жасмину, що квітне в країнах Близького Сходу. Фулла вдягнена в довге національне вбрання — абайя. У тон до одягу підібрана й хустка. Лялька має власний килимок для молитов. Автори прагнули зробити Фуллу доброю, чесною та дбайливою, яка поважає своїх батьків.

Зараз ви читаєте новину «Створили арабських Барбі та Кена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі