середа, 18 квітня 2007 17:29

Стрілянину в США влаштував студент із Кореї

  Кореєць Чо Сен Ху навчався на четвертому курсі факультету англійської літератури та писав п’єси про вбивства
Кореєць Чо Сен Ху навчався на четвертому курсі факультету англійської літератури та писав п’єси про вбивства

У понеділок в Політехнічному університеті Вірджинії студент застрелив 32 людини, а потім наклав на себе руки. Поліція з"ясувала, що злочинцем був 23-річний виходець із Південної Кореї Чо Сен Ху. Разом із батьками хлопець приїхав до США 15 років тому. Він вчився на четвертому курсі факультету англійської літератури. Його батьки володіють хімчисткою.

— Здається, він був найбільш самотньою людиною на світі, — каже викладачка Люсінда Рой.

Вона першою помітила проблеми із психікою у студента, коли два роки тому прочитала його п"єси. В одній із них 13-річний син жорстоко вбиває свого батька, якого звинувачує у педофілії. В іншому творі кілька студентів обговорюють, як би вони хотіли вбити одного з викладачів.

Студенти читали п"єси Чо.

— Я пам"ятаю, ми постійно жартували: мовляв, ще трохи і він зробить щось подібне насправді, — розповідає Стефані Деррі. — Коли я дізналася, що це Чо вбив усіх тих людей, почала ридати.

За словами інших студентів, Ху був дуже мовчазним і некомпанійським. Зі своїми колегами по кімнаті інколи не розмовляв місяцями. Дівчини не мав. Часом за допомогою мобільника фотографував студенток з-під парти.

У понеділок зранку Чо зайшов до кімнати 18-річної першокурсниці Емілі Хілшер. Вони не були парою, але слідчі підозрюють, що дівчина подобалася корейцеві. Почалася сварка. 22-річний Раян Кларк — інший студент, який був у кімнаті, — намагався залагодити конфлікт.

Чо застрелив їх обох. Тоді повернувся до своєї кімнати, узяв ще кілька пістолетів з набоями і направився до інженерного корпусу. Перед тим написав записку. "Ви змусили мене до цього", — йшлося там.

За словами поліцейських, Чо звинувачував у всьому "багатих дітей", "розпусту" і "брехливих шахраїв".

Зараз ви читаєте новину «Стрілянину в США влаштував студент із Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі