понеділок, 15 жовтня 2007 17:00

Стеліус Аркадіу пришив вухо на руку

  Австралійський художник встановить у вухо мікрофона й транслюватиме все ”почуте” в Інтернеті
Австралійський художник встановить у вухо мікрофона й транслюватиме все ”почуте” в Інтернеті

61-річний австралійський художник Стеліус Аркадіу, відомий під псевдонімом Стеларк, заради мистецтва обзавівся третім вухом. Орган для імплантації виростили в лабораторних умовах. Його пересадили на ліве передпліччя художника.

Вухо не функціонує. Але Аркадіу збирається встановити в ньому мініатюрний мікрофон, підключений до Інтернету. Таким чином він планує транслювати у всесвітню мережу все, що "чує" його нове вухо.

Художник планував зробити цю операцію ще 10 років тому. Але довго не міг знайти хірурга, який би погодився провести трансплантацію без медичної необхідності. Хірург Френсіс Веллс погодився допомогти митцеві, але попередив про можливі непорозуміння. Мовляв, третє вухо може справити неприємне враження на людей, які не мають вуха від народження або втратили його. Багато з них не можуть собі дозволити операції з пересадки через її високу вартість.

— Він вважає це мистецтвом. Та я це сприймаю як образу, — говорить модель Саша Ґарднер, яка народилася без одного вуха. — Цей крок може образити багатьох людей. Думаю, не варто використовувати щось таке для мистецьких цілей.

Зараз ви читаєте новину «Стеліус Аркадіу пришив вухо на руку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі