вівторок, 15 грудня 2009 18:13

Стадо корів продають за 16 гривень

Жителька Латвії Лариса В"яткіна згодна продати 280 корів за 1 лат (16 грн. — "ГПУ"). У такий спосіб хоче врятувати тварин від голодної смерті. За банківські борги у господині забрали трактор. Лише ним вона могла доставляти корм худобі — на одноразову годівлю необхідно 900 кг.

2007-го В"яткіна взяла кредит у латвійському банку "Джі І Мані Бенк" на купівлю трактора. Позичила 49 тис. лат (810 тис. грн. — "ГПУ"). За два роки сума з відсотками зросла до 60 тис. лат (1 млн грн. — "ГПУ"). Кілька тижнів тому банк почав вимагати повернути увесь борг. Кажуть, позичальниця весь час затримувала виплати. Та пояснює: спізнювалася з погашенням на два-три дні, бо чекала на гроші від молокозаготівельників. Кілька днів тому судові виконавці забрали у жінки трактор.

В"яткіна каже: охочих придбати корів поки що немає. Дві тварини вже померли від голоду. Сподівається, що врятувати худобу допоможе уряд.

— Ми справді допомагали погасити борги сотням селян, — каже міністр сільського господарства Латвії Яніс Дуклавс. — Але спершу мушу розібратися у цій ситуації. Можливо, зможемо щось зробити.

Зараз ви читаєте новину «Стадо корів продають за 16 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі