четвер, 27 вересня 2007 15:46

Спікером латвійського парламенту став анестезіолог

Сейм Латвії на позачерговому засіданні в понеділок обрав спікером кандидата від правлячої партії Ґундарса Даудзе, 42 роки. Він має медичну освіту. Спочатку працював педіатром, а потім — анестезіологом.

Політикою Даудзе займається з минулого року, коли став секретарем сейму з соціальних питань. На пост спікера окрім нього претендували гінеколог Інґріда Цирцене та фельдшер Яніс Тутінс.

Для Латвії медики на найвищих державних посадах давно вже не новина. Президент країни 52-річний Валдіс Затлерс — лікар-травматолог. Перед обранням на посаду глави держави в травні цього року він також не мав великого політичного досвіду. Його поважали як гарного спеціаліста в своїй галузі.

Президент уже привітав нового спікера з успіхом. Даудзе замінив на посаді Індуліса Емсіса, який пішов з посади через корупційний скандал. Його звинуватили в тому, що брав гроші від мера міста Вентспіл за лобіювання в парламенті вигідних тому рішень.

Правоохоронці зацікавилися Емсісом після того, як він повідомив поліцію про зникнення кейсу з великою сумою грошей. Поліцейські пропажу повернули, але водночас почали перевіряти походження грошей. Як наслідок проти спікера порушили кримінальну справу. І на нього чекала відставка.

Зараз ви читаєте новину «Спікером латвійського парламенту став анестезіолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі