середа, 09 травня 2007 14:34

Спенсер Тунік зібрав на площі 18 тисяч оголених людей

Автор: фото: reuters
  Американський фотограф Спенсер Тунік вітається з людьми, які погодилися взяти участь у його зйомці. 18 тисяч жителів Мехіко роздяглися на центральній площі міста та годину позували для камери оголеними
Американський фотограф Спенсер Тунік вітається з людьми, які погодилися взяти участь у його зйомці. 18 тисяч жителів Мехіко роздяглися на центральній площі міста та годину позували для камери оголеними

40-річний американський фотограф Спенсер Тунік із Нью-Йорка вже 15 років знімає оголених людей. Для нього безкоштовно позують тисячі чоловіків і жінок різної статури та кольору шкіри. Минулої неділі він установив рекорд — зібрав на центральній площі Мехіко, столиці Мексики, понад 18 тис. людей.

Вони почали сходитися ще до шостої ранку. За порядком стежили правоохоронці. Місце обгородили. Пройти на зйомку могли лише ті, що попередньо зареєструвалися через Інтернет. Щоправда, у певний момент група молодиків таки намагалася прорвати поліцейський кордон.

О 6.50 за наказом Спенсера Туніка присутні почали роздягатися.

— Спочатку я хвилювався, — розповідає 25-річний Есківель, який також працює фотографом. — Але коли ти скидаєш одяг і бачиш, що всі навколо роблять те саме, заспокоюєшся.

— Усі займіть свої місця, — командував Тунік у мегафон.

Люди слухняно вишикувалися на камінних плитах, які вкривають площу. Раптом одна із жінок не витримала й вибігла з натовпу. Швидко одяглася й пішла додому.

Зйомка тривала близько години. Тунік фотографував людей стоячи, лежачи на спині, довкола чоловіка в інвалідному візку й на колінах. Після перших знімків чоловіків відпустили. Їх було втричі більше, ніж жінок. Останніх Тунік хотів сфотографувати окремо. Проте більшість представників сильної статі залишилися подивитися. У натовпі почувся свист. Доки всі стояли разом, такого не було.

— Ніяких фото! Будь ласка, не знімайте мобільними телефонами, — закликав один із помічників фотографа.

У США Спенсера Туніка за його роботу кілька разів арештовували, хоча згодом відпускали без покарання.

Після фотосесії він зазвичай запрошує бажаючих на каву. Під час таких зустрічей йому розповідають, як люди знайомилися на його проектах та одружувалися. У деяких пар уже підростають діти.

Зараз ви читаєте новину «Спенсер Тунік зібрав на площі 18 тисяч оголених людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі