середа, 23 квітня 2008 19:06

Сомалійських піратів стратять

У понеділок сомалійські пірати захопили торгівельне судно "Аль-Халідж" з Об"єднаних Арабських Еміратів. За останні тижні це вже третій піратський напад у територіальних водах Сомалі.

"Аль-Халідж" віз продукти із Дубаю до Сомалі. На борту були 14 членів екіпажу. Пірати вимагали викуп. У вівторок урядові війська Сомалі штурмом відбили корабель у зловмисників. Заручників звільнили. Під час штурму постраждали три пірати й один військовий. Нині затримані сидять у в"язниці сомалійської провінції Путленд. За законами країни, за піратство страчують.

Вихідними неподалік узбережжя Сомалі пірати захопили іспанське риболовецьке судно "Плайя де Бакіо". Узяли в полон 26 членів екіпажу. Озброєні зловмисники вимагають викуп.

Тиждень тому французькі військові звільнили захоплену піратами круїзну яхту "Понан". На борту перебували 32 члени екіпажу, серед них була українка. Яхта коштує майже $10 млн, а тижневий круїз — 2450 євро. Пірати сподівалися захопити багатих туристів, але їх не було на судні. Зловмисників відправили до Парижа, де їх судитимуть.

Прибережну смугу Сомалі вважають однією із найнебезпечніших у світі. Її пильнують американські морські патрулі. Щороку пірати захоплюють понад 20 кораблів. Американські та французькі патрульні служби радять екіпажам триматися від сомалійського узбережжя на відстані щонайменше 500 км.

Зараз ви читаєте новину «Сомалійських піратів стратять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі