вівторок, 05 квітня 2011 07:15

Солдат зомлів перед принцом

Автор: фото: REUTERS/Andrea Comas
  Солдат із почесного караулу падає 30 березня на подвір’ї палацу Ель Падре в Мадриді
Солдат із почесного караулу падає 30 березня на подвір’ї палацу Ель Падре в Мадриді

Солдат почесної варти зомлів на очах іспанського крон-принца Фердинанда. Це трапилося 30 березня на подвір'ї королівського палацу Ель Падре в Мадриді.

Фердинанд із дружиною Летицією чекав на прибуття британської королівської пари. Військового винесли з палацу працівники служби безпеки. Керівництво варти не карало рядового за такий інцидент.

Минулого року данський солдат королівської варти знепритомнів під час урочистої зустрічі королеви Марґрети ІІ у Копенгагені. Cолдата з урядового караулу в Бірмі ув'язнили на тиждень. За те, що зомлів під час прийому віце-президента Індії. Це сталося 5 лютого 2009 року.

— Відбувається так, бо солдати надто довго стоять нерухомо, — пояснює британський медик Чарльз Росс. — М'язи ніг — важливий механізм кровообігу. При ході тиск у ногах становить приблизно 25 міліметрів ртутного стовпчика. При стоянні він зростає втричі. Кров застоюється і не надходить до мозку.

Зараз ви читаєте новину «Солдат зомлів перед принцом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі