вівторок, 25 січня 2011 04:00

Собака тиждень не відходить від могили хазяйки

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Пес Леао лежить біля могили Крістіни Марії Кесаріо Сантани
Пес Леао лежить біля могили Крістіни Марії Кесаріо Сантани

У бразильському штаті Ріо-де-Жанейро пес Леао більше як тиждень не йде з могили 46-річної Крістіни Марії Кесаріо Сантани. Жителька міста Тересополіс загинула 15 січня, коли на її будинок зсунувся грунт. Сусіди витягли її тіло з болота неподалік будинку. Вони розповіли, що Крістіна жила сама. Мала папугу. Собаку знайшла цуценям на вулиці.

Люди кажуть, що пес прийшов на кладовище після похорону. Із Крістіною поховали понад 30 мерців. Леао обнюхав усі могили і ліг біля Крістіниної.

— Ми думали, що він відпочиває, але на третій день зрозуміли, що пес сумує, — говорить рятувальник Дієго Берана. — Спочатку нікого не підпускав до могили, тепер просто лежить. Напевно, надто виснажений, щоб гарчати. Намагалися його забрати, але він кусається. Думаю, там і здохне.

Собака відмовляється від їжі і води. Люди кажуть, що за п'ять днів жодного разу не вставав. Навколо нього десятки свіжих могил з невеликими дерев'яними хрестами. На деяких — імена похованих, але на більшості лише цифри. Жертв злив і зсувів у Бразилії було так багато, що всі не поміщалися у морги. Їх ховали без впізнання.

Сьогодні жертв стихії — більше як 800 людей, зникли понад 500. Рятувальники пояснюють, що мала ймовірність знайти загублених. Швидше за все ті потонули у болоті.

Зливи і зсуви почалися у гірському районі штату Ріо-де-Жанейро майже два тижні тому.

Зараз ви читаєте новину «Собака тиждень не відходить від могили хазяйки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі