пʼятниця, 25 квітня 2008 19:01

Снайпса засудили до трьох років в"язниці

  Веслі Снайпс заборгував державі 41 мільйон доларів
Веслі Снайпс заборгував державі 41 мільйон доларів

Голлівудського актора 45-річного Веслі Снайпса засудили до трьох років в"язниці за ухиляння від сплати податків. Актор також має виплатити $5 млн штрафу. Снайпс заборгував державі $41 млн.

На захист зірки виступили родичі та друзі. Лауреат премії "Оскар" актор Дензел Вашингтон написав судді: "Багато хто був свідком плодів його важкої роботи. Я сам довгий час перебував у тіні його слави. Факт присутності Веслі допомагав мені. Він — справжній друг і відданий громадянин".

Веслі Снайпс уперше з"явився на екранах 1987-го у кліпі поп-співака Майкла Джексона. Згодом зіграв у понад 40 фільмах, переважно бойовиках: "Руйнівник", "Пасажир 57", трилогії "Блейд". Отримав нагороду Венеціанського кінофестивалю 1997 року за найкращу чоловічу роль у стрічці "Побачення на одну ніч".

Проблеми з податківцями в актора розпочалися 2001-го. Протягом попередніх семи років Снайпс вказував неправдиву суму прибутків у деклараціях. 2006-го актора арештували. Тоді сума махінацій становила $12 млн. Чоловікові загрожувало 16 років ув"язнення. Його звільнили під заставу в мільйон доларів.

Кілька тижнів тому Снайпса затримали в аеропорту міста Йоганнесбург у Південно-Африканській Республіці. Він намагався потрапити у ПАР за підробним паспортом.

Адвокати актора представили на суді майже 40 листів із позитивними характеристиками Снайпса. Головний аргумент юристів полягав у тому, що він нібито не знав, що діє протизаконно.

Веслі був двічі одружений. Від першого шлюбу має 18-річного сина. З нинішньою дружиною, кореянкою Ніккі Парк, актор виховує чотирьох дітей.

Зараз ви читаєте новину «Снайпса засудили до трьох років в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі