четвер, 03 травня 2007 18:54

Сліпий пілот перелетів із Великої Британії до Австралії

Автор: фото: reuters/Supri
  Сліпий пілот Майлз Хілтон-Барбер (ліворуч на фото) після приземлення у столиці Індонезії Джакарті жартує з Річардом Мередітом-Харді, який допомагав йому керувати літаком
Сліпий пілот Майлз Хілтон-Барбер (ліворуч на фото) після приземлення у столиці Індонезії Джакарті жартує з Річардом Мередітом-Харді, який допомагав йому керувати літаком

55-річний сліпий британець Майлз Хілтон-Барбер на легкомоторному літаку перелетів із Великої Британії до Австралії. 21 700 км у небі над Європою, країнами Близького, Середнього і Далекого Сходу він подолав за 55 днів. У понеділок чоловік приземлився в Сіднеї.

Літак британця був обладнаний апаратурою, яка в голосовому форматі підказувала йому необхідну інформацію: висоту, швидкість. У польоті його супроводжував досвідчений пілот із хорошим зором.

Протягом дистанції доводилося летіти при мінусовій температурі над горами в Лівані та у спеку на пустелею в Саудівській Аравії. Останні кілометри над територією Австралії Хілтон-Барбер долав у дощ.

Пілоти робили кілька зупинок. Востаннє — в Австралії. Вилітали на фінальний відрізок о п"ятій ранку.

— Перед самим зльотом ми помітили кілька кенгуру неподалік злітної смуги, — розповідає пілот у своєму інтернет-щоденнику. — Вони дивилися, як двоє божевільних британців зранку під дощем одягають костюми і збираються кудись летіти.

Хілтон-Барбер усе життя хотів стати пілотом, але мав слабкий зір. Через це його навіть не взяли до армії. 20 років тому він повністю осліп. Проте не залишив свого захоплення. Після свого польоту він планує зібрати $2 млн на лікування хворих із проблемами зору.

Три роки тому британець став першим сліпим пілотом, який пересік протоку Ла-Манш. Окрім того, він сходив на гору Кіліманджаро в Танзанії, брав участь у Льодовому марафоні в Сибіру, пробіжці від пустелі Гобі в Монголії до Великої Китайської стіни, у марафоні пустелею Сахара.

Зараз ви читаєте новину «Сліпий пілот перелетів із Великої Британії до Австралії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі