середа, 28 березня 2007 16:51

Скелет єдиного білоруського слона виставлять у музеї

Індійського слона Сурака привезли до Білорусі у 1964 році з Лейпцига. Протягом сорока років він був єдиним слоном у країні. Жив у зоопарку міста Гродно.

У 2002 році тварина померла. Спеціалісти поховали її так, щоб можна було потім ексгумувати тіло. Тепер слона викопали, скелет почистили. Його виставлять в анатомічному відділі Гродненського аграрного університету.

Сурак був улюбленцем відвідувачів зоопарку. Коли почав хворіти, місцеві приносили йому їжу — банани, яблука, апельсини, картоплю. Дехто брав спирт та горілку — на примочки. У місцевому банку навіть відкрили рахунок, щоб переказувати кошти на допомогу тварині.

Однак це не врятувало слона. За дуже короткий термін він схуд на 500 кг. Важив менше 5 т. Мав 45 років. А взагалі ці тварини можуть жити до 80-ти.

Ветеринари казали, що в Сурака хворі ноги. Він ледве міг ходити. Щоб вилікувати слона, фахівці консультувалися зі своїми московськими колегами. У 80-х, коли в тварини були подібні симптоми, російські ветеринари її вилікували. Однак наступного разу нічим не змогли допомогти.

Зараз ви читаєте новину «Скелет єдиного білоруського слона виставлять у музеї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі