середа, 23 травня 2007 17:57

Скейд 8 років удавав амнезію задля ролі в Голлівуді

28 листопада 1999 року до поліцейського відділення у канадському місті Торонто зайшов молодий чоловік. Сказав, що його пограбували, побили й відібрали документи. На доказ своєї історії показав синці та розбитий ніс.

Постраждалого відправили до шпиталю. Виявилося, що чоловік не пам"ятав, хто він такий. Лікарі поставили діагноз: амнезія. Назвали хворого Філіппом Штауфеном на честь середньовічного німецького короля.

Штауфен говорив із британським акцентом, знав французьку та італійську мови. Умів читати латиною. Мав гарні манери. Медики вирішили, що він — справжній британський джентльмен, який невідомо як потрапив до Канади.

Пацієнтові співчували. Його постійно показували по телебаченню в Канаді, Британії, Австралії, шукали його знайомих. Жінки закохувалися в таємничого незнайомця. Люди почали надсилати гроші на рахунок "Фонду допомоги Філіппу Штауфену". Газети називали його "Містер Ніхто". Міністр внутрішніх справ видав чоловікові позачерговий дозвіл на проживання в Канаді.

У 2001 році паризький порноактор Шон Спенс заявив, що знає Штауфена. Мовляв, його насправді звали Жорж ЛеКьют, і він також знімався у порно. Спенс прислав кілька знімків. Там дійсно був чоловік трохи схожий на Штауфена. Однак з"явився справжній ЛеКьют. Він запевнив, що Філіпп Штауфен колись був його коханцем і вкрав у нього паспорт. Справу розслідували п"ять років. Нарешті Штауфен зізнався, що насправді його звуть Кіпріан Скейд. Йому 36 років. Народився в Румунії, у бідній селянській родині.

Британським джентльменом він вирішив прикинутися, щоб зацікавити людей і потрапити в Голлівуд. Вісім років Скейд грав на публіку і мріяв про славу.

— Краще бути популярним Ніким, ніж справжнім мною, — сказав він на суді.

Зараз ви читаєте новину «Скейд 8 років удавав амнезію задля ролі в Голлівуді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі