пʼятниця, 07 вересня 2007 17:58

Шість учнів відкривають власну школу

Шість учнів старших класів з німецького міста Фрайбурґ вирішили відкрити свою школи. У колишній школі їх не задовольняла програма, яку викладали, а також не влаштовували оцінки.

Усім учням 18–19 років. Вони отримали дозвіл від муніципалітету міста на заснування власного навчального закладу. Розрахували бюджет, знайшли приміщення, найняли десять вчителів. Нині складають розклад занять.

Річне утримання навчального закладу обійдеться школярам у 34 тис. євро (це майже 230 тисяч гривень). Третину цієї суми надали ентузіастам їхні батьки. Решту довелося взяти в кредит. Молоді люди сподіваються знайти спонсорів, які б компенсували витрати.

— Інакше ми ризикуємо опинитися в боргах наприкінці року, — каже 19-річний Елвін Франк, один із організаторів. — Але ми не хочемо робити навчання платним. Школа працюватиме на високому рівні. Навчатимемося маленькими групами по чотири-п"ять чоловік із дев"ятої до п"ятої шість днів на тиждень.

Зараз ви читаєте новину «Шість учнів відкривають власну школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі