вівторок, 11 вересня 2007 15:57

Шість років тому підірвали торговельний центр у Нью-Йорку

Автор: фото: reuters/Lucas Jackson
  32-річна Вафа Дуфур, племінниця Осами бін Ладена, якого звинувачують у терактах 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку, 10 вересня відвідала Тиждень високої моди в цьому місті
32-річна Вафа Дуфур, племінниця Осами бін Ладена, якого звинувачують у терактах 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку, 10 вересня відвідала Тиждень високої моди в цьому місті

11 вересня американці поминали загиблих під час терористичної атаки в Нью-Йорку. Шість років тому о 8.46 пасажирський літак врізався в північну вежу Всесвітнього торговельного центру. Одразу за цим сталося й друге зіткнення. Загалом того дня загинули 2985 осіб.

Нині місце в районі Ліберті-стріт, де стояли вежі торговельного центру, називається "нульовою відміткою". Через 5 років тут з"явиться Вежа свободи заввишки понад 500 м.

81% американців напередодні річниці назвали вересневі події 2001 року найсильнішим враженням у своєму житті. Такі дані опитування, проведеного Вашингтонською соціологічною службою.

Більшість жителів США думають про теракти щонайменше раз на тиждень. Їм не дають про це забути ЗМІ. У день шостої річниці розповсюдили інформацію про нове звернення до американців Осами бін Ладена, якого звинувачують у терактах. Він погрожує новими атаками.

Інші дослідження показують, що американці хоч і пам"ятають про трагедію, однак втомлюються від постійних нагадувань про теракти. Більшість людей не хочуть постійно чути про загрозу.

Жителі США вже не так бояться бойовиків Аль-Каїди. На телебаченні поступово з"являються пародії на бін Ладена. Цілком спокійно сприймають той факт, що в Нью-Йорку живе одна з 300 племінників і племінниць терориста, 32-річна Вафа Дуфур.

Вона змінила прізвище, щоб не нагадувати оточуючим про дядька. Окрім цього, веде цілком нормальне життя. Вона планує стати співачкою, інколи знімається для чоловічих журналів. Напередодні річниці теракту Вафа відвідала показ мод у Нью-Йорку.

Останнім часом американці перестали звинувачувати у терактах лише арабських терористів. У США популярні так звані конспіративні теорії, в яких розглядають інших винуватців трагедії.

Більшість організацій "Товариства за правду про 11 вересня" стверджують, що атаки на вежі торговельного центру влаштували в оточенні президента Джорджа Буша або й він сам. Це зробили начебто, щоб виправдати "війну проти тероризму" в Афганістані та Іраку. У екзотичніших теоріях розглядають причетність до атак колишнього президента Іраку Саддама Хусейна, таємного масонського ордену, інопланетян і євреїв.

Зараз ви читаєте новину «Шість років тому підірвали торговельний центр у Нью-Йорку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі