неділя, 10 червня 2007 16:32

Сина російського віце-прем"єра посадять у Лондоні за п"янку

14 місяців відсидить за ґратами у лондонській в"язниці 24-річний Петро Жуков, син віце-прем"єра Росії. Він також сплатить 7000 фунтів стерлінгів штрафу (75 тис. грн). Такий вирок Жукову британський суд виніс за бійку напідпитку в червні минулого року.

Тоді син віце-прем"єра випивав разом зі своїм приятелем Артемом Дашком, 27 років, у його квартирі в лондонському районі Сохо. До них у двері постукали сусіди-британці Бен Рамсі та Баррі Вайт. Ті теж були напідпитку та хотіли приєднатися до росіян. Однак останнім ідея не сподобалася. Почалася суперечка, а потім бійка. Разом з приятелем Жуков зламав Рамсі два ребра. Чоловікові так розбили обличчя, що тому довелося звертатися до хірурга.

Поліція заарештувала всіх учасників бійки. Однак Жукова і Дашка швидко випустили під заставу. Справу розглядали рік. Прокурор вимагав ув"язнити кожного з росіян на 5 років. Він нагадав, що 2005-го Жукова затримували за хуліганство. Сам Петро зізнався, що справді був дуже п"яний — випив 2,5 літра пива та пляшку вина.

Суд вирішив, що він відсидить рік і два місяці. За хорошу поведінку термін можуть скоротити удвічі. Товариш Жукова Дашко отримав 2,5 року за те, що розпочав бійку.

Петро Жуков закінчив факультет права лондонської Вищої школи економіки. Він живе в столиці Великої Британії і працює в банківській сфері. Його батько, Олександр Жуков, 51 рік, окрім того, що є віце-прем"єром, очолює акціонерне товариство "Російські залізниці".

Зараз ви читаєте новину «Сина російського віце-прем"єра посадять у Лондоні за п"янку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі