середа, 05 грудня 2007 18:05

Сина французького президента не покарали за аварію

Сина французького президента не покарали за аварію

— Суд вирішив, що скутер Саркозі-молодшого не міг зачепити мою машину, — скаржиться 37-річний французький бізнесмен алжирського походження Мухаммед Белуті.

Два роки тому в його спортивний "БМВ", що стояв на перехресті на червоне світло світлофора, на невеликій швидкості врізався підліток на мопеді й пошкрябав дверцята. Юнак не зачекав, доки вийде його власник і поїхав, показавши Белуті середній палець.

Бізнесмен вирішив розшукати хлопця. Він запам"ятав номери скутера та передав поліції. Однак через десять місяців йому заявили, що не можуть знайти їх у своїй базі. Страхова компанія Белуті провела власне розслідування і з"ясувала, що скутер належить 20-річному Жану Саркозі, другому синові президента Франції.

Белуті подав позов до суду. Вимагав від сина президента 260 євро за ремонт авто і ще 4000 євро моральної компенсації. Однак судова експертиза показала, що скутер Саркозі не міг пошкодити машину, тому що його переднє колесо розташоване надто низько. Жана Саркозі виправдали.

— Мене вже нічого не дивує. Коли мопед врізався в поліцейську машину, вони співали по-іншому, — розповідає Белуті, маючи на увазі випадок минулого тижня. Тоді двоє арабських підлітків загинули, зіткнувшись на мопеді з патрульним авто. Через це в бідних передмістях Парижа кілька ночей тривали протести.

Чоловік згадує інший епізод, пов"язаний зі скутером Жана Саркозі. Коли у Франції тривала передвиборна президентська кампанія, його викрали прямо з дому тоді ще кандидата в президенти. Саркозі-старший поставив на вуха всю поліцію, і за десять днів скутер знайшли. При розслідуванні поліцейські навіть провели аналіз ДНК.

— Що це, якщо не разючі подвійні стандарти? — обурюється Белуті. — Чому, коли крадуть скутер, вони працюють з усієї сили. А коли той самий скутер врізається в моє авто, їм на це начхати?

Зараз ви читаєте новину «Сина французького президента не покарали за аварію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі