середа, 30 січня 2008 17:37

Сестра отримала відшкодування за смерть близнючки

У понеділок 14-річна Шарлотта Донован із британського містечка Плімптон отримала 325 тис. фунтів (3 250 000 грн) морального відшкодування за смерть своєї сестри-близнючки. Стіві Донован померла 10 років тому після неправильного діагнозу лікаря.

Коли дівчатам було по 3 роки, Стіві захворіла. Їхня мати Террі Донован була впевнена, що в неї менінгіт — запалення кори головного мозку. Але Мілард, лікар близнючок, сказав, що жінка марно панікує — у дівчинки звичайна застуда.

Уночі дитина важко дихала, ближче до ранку піднялася температура, на тілі з"явилися пурпурові плями, кінцівки стали холодними. Шарлотта притуляла до себе сестру і просила маму допомогти їй. Жінка кілька разів телефонувала лікареві. Той просив чекати, доки відкриється його кабінет. Приїхав до Стіві лише зранку. Дитину госпіталізували, але за кілька годин вона померла.

Террі Донован розповідала в суді, що її доньки з самого народження були нерозлучними. Разом гралися, піклувалися одна про одну і просили одягати їх однаково. Зі смертю Стіві Шарлотта пережила психологічну травму. Дівчинка перестала спілкуватися з іншими, швидко дратувалася, постійно сумувала.

Суд виніс рішення на користь дитини, визнавши, що смерть сестри дійсно сильно вплинула на її психічний стан. Шарлотта з моменту смерті Стіві панічно боїться лікарів і постійно хвилюється за батьків. Дівчинці поставили діагноз: посттравматичний стресовий розлад.

Лікар Мілард визнав свою провину. Але на суді перед родиною Донован за нього  вибачився його представник.

Зараз ви читаєте новину «Сестра отримала відшкодування за смерть близнючки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі