четвер, 15 березня 2007 18:17

Семирічна Джесіка важить 222 кілограми

  Дівчинка з передмістя Чикаго практично не може ходити, по будинку вона перекочується
Дівчинка з передмістя Чикаго практично не може ходити, по будинку вона перекочується

Проблему дитячого ожиріння знову почали активно обговорювати у Сполучених Штатах Америки. Приводом став сюжет про 7-річну Джесіку з передмістя Чикаго, який показав один з телеканалів.

Дитина важить 222 кг. Ходити вона практично не може. Їй важко дихати та говорити. По будинку дівчинка може лише перекочуватися. Однак вона постійно просить їсти.

Щодня мати годує дитину стравами з фаст-фудів та дає п"ять літрів солодкої газованої води. Таким чином Джесіка отримує 10 тис. кілокалорій — у шість разів більше, ніж потрібно.

На дієту дівчинку посадити неможливо. Їй одразу ж стає погано. До школи Джесіка не ходить. Досі не вміє читати. Одяг для неї шиють на замовлення. Навіть у магазинах, де продають речі великих розмірів, їй нічого не можуть підібрати.

У чотири роки Джесіка важила 100 кг. За останні три набрала ще стільки ж. По допомогу до лікарів її мати ніколи не зверталася.

Після показу відеосюжету про дівчинку її справою зацікавилися соціальні служби. Вони погрожують звинуватити матір у жорстокому поводженні з дитиною та позбавити її батьківських прав.

Схожий прецедент нещодавно був у Великій Британії. У 8 років Коннор  МакКріді важив 89 кг. Однак мати все одно продовжувала годувати його шоколадками та чіпсами. Під загрозою забрати дитину жінку зобов"язали посадити сина на дієту.

Зараз ви читаєте новину «Семирічна Джесіка важить 222 кілограми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі