Ексклюзиви
середа, 02 квітня 2008 17:48

Сектантів рятують із підземної криївки

  Лідер групи віруючих Петро Кузнєцов виглядає з-за воріт свого будинку. Від кінця світу він не ховається в печері разом із послідовниками
Лідер групи віруючих Петро Кузнєцов виглядає з-за воріт свого будинку. Від кінця світу він не ховається в печері разом із послідовниками

Минулої п"ятниці в селі Нікольське Пензенської області Росії через повінь завалилася частина підземної печери, в якій у добровільній ізоляції перебували 35 сектантів. Вони заточилися там торік у листопаді, хотіли врятуватися від кінця світу. За словами лідера Петра Кузнєцова, 43 роки, він настане цього травня.

Сім жінок вийшли на поверхню відразу після завалу. У вівторок печеру залишили ще 14 осіб — троє чоловіків, дев"ять жінок та дві дівчинки віком 8 і 15 років. Нині під землею перебувають ще 12 дорослих та двоє дітей. Одному малюкові рік і вісім місяців. Щоб відкрити їм шлях до вивільнення, рятувальники розчищали прохід до підземелля та укріпляли стіни.

Люди теж рили прохід зсередини. Однак поки що вони не збираються виходити. Тепер життю сектантів нічого не загрожує. Стелю над частиною печери, де вони перебувають, тримають корені дерев.

До завалу ніхто із 35 осіб не збирався виходити на поверхню. Люди погрожували спалити себе, якщо їх спробують вивести силоміць.

— Якщо нас спробують звідси забрати, підірвемо себе. І тоді нас зачислять до списку мучеників. Через митарства душеньки пройдуть без перешкод. Так що нам і так добре, і так, — кажуть сектанти, що називають себе "представниками справжньої православної російської церкви".

Проти Петра Кузнєцова, який сам не живе в землянці, минулого тижня порушили кримінальну справу. Його звинувачують у розпалюванні ненависті й ворожнечі за релігійними ознаками.

Торік у листопаді Кузнєцова помістили до психлікарні. Раніше проти нього порушували кримінальну справу за створення релігійного об"єднання, діяльність якого пов"язана з насиллям над людьми та шкодить їхньому здоров"ю.

Зараз ви читаєте новину «Сектантів рятують із підземної криївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути