понеділок, 07 травня 2007 16:58

Саркозі пообіцяв поважати всіх прихильників Руаяль

Автор: фото: REUTERS
  Ніколя Саркозі вітається з жителями на виході з виборчої дільниці у Нейлі-сюр-Сен, що на околиці Парижа. Його супроводжують падчерки Жудіт (ліворуч) та Жан-Марі Мартін (праворуч)
Ніколя Саркозі вітається з жителями на виході з виборчої дільниці у Нейлі-сюр-Сен, що на околиці Парижа. Його супроводжують падчерки Жудіт (ліворуч) та Жан-Марі Мартін (праворуч)

У неділю 53% французів проголосували за кандидата в президенти Франції 52-річного Ніколя Саркозі. Його опонентка Сеголен Руаяль отримала 47% підтримки.

За французькими законами, главою держави стає той, хто набирає більш як половину голосів виборців. Тому 17 травня Саркозі офіційно замінить 74-річного Жака Ширака на посаді.

У центрі Парижа на честь перемоги лідера партії "Союз за народних рух" влаштували рок-концерт. Прихильники Саркозі танцювали і вигукували: "Ніколя, ми любимо тебе!". Новий глава держави виступив перед публікою:

— Франція дала мені все, і настав час повернути їй ще більше.

Саркозі додав, що не забуде про свої передвиборні обіцянки. Запевнив також, що поважатиме всіх прихильників Сеголен Руаяль.

У той час, як він виголошував промову, в іншій частині міста поліцейські водометами та газом розганяли акцію протесту. Близько 2 тис. противників Саркозі вийшли на мітинг, який закінчився сутичками з правоохоронцями. Під час заворушень спалили кілька автомобілів.

— Ці бандити постійно виходять на вулиці, — каже 39-річний парижанин Паскаль Пусе, стоячи біля свого "опеля" з розбитим лобовим склом. — Я не дивуюся, що вечір закінчився насиллям. Однак у нас бувало й гірше.

Подібні акції протесту відбувалися й в інших французьких містах.

Саркозі народився в Парижі в родині угорських емігрантів. Після розлучення батьків переїхав жити до дідуся-єврея в Грецію. Тоді хлопчикові було п"ять років.

Одружувався Саркозі двічі. Від першого шлюбу має двох синів. У другої дружини Сесілії, 49 років, дві доньки. Два роки тому вона закрутила роман із 45-річним працівником компанії з організації бенкетів. Потім повернулася до чоловіка.

Під час першого туру виборів подружжя прийшло голосувати разом. Проте наступні два тижні Сесілії не бачили на людях. В оточенні Саркозі кажуть, що пара знову посварилася. Однак на виступ чоловіка після оголошення результатів Сесілія прийшла.

Жінка нещодавно зізналася, що не хоче бути дружиною президента та жити в Єлисейському палаці.

— Я не бачу себе в ролі першої леді, — сказала вона. — Для мене це нудно. Я люблю носити військові штани і ковбойські чоботи.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі пообіцяв поважати всіх прихильників Руаяль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі